dimecres, 6 de febrer de 2013

VUITANTA DOS... O SI VOLEU 8 X 2 -16


Vull assabentar-vos que avui compleixo 82 anys. La meva baluerna segueix habent sofert en la seva novel·la vivent tsunamis i tempestes de tot ordre, però aquesta individualitat que un dia els meus pares varen portar a sofrir i gaudir aquí segueix en el camí contra tota adversitat i facilitat.
.............. 
Per allà al 2004 vaig escriure això que us encaixo més avall i es que repasso tots els TRENETS  I SOLCS DE RUC ( vers o prossa) que tinc guardats en digital, ja que 
 per deixar les coses una mica arreglades, una persona amiga m'ha instat i convençut que agrupi tots els escrits i els editi. Fa uns messos que hi treballo i ja en edició PRIVADA,  en tinc VUIT que ja estan en paper per començar la meva biblioteca particular i de la meva descendència i unir-los als que varen escriure el meu pare Ferran, la meva mare Pepita i el meu fill malaurat Josep Anton
Ja més endavant, potser  us en parli de tota aquesta taleia.
. Com que em queda molta feina i vaig a pas de puça, no  us estranyi que sembla que no hi sigu, us vigilo com a vell del ramat que vol que tot segueixi amb condicions, que hi hagi aigua d'Amor, bon pret verd de DINER i sobre tot que puguem pujar a la muntanya nostra i obirar la PAU i la LLIBERTAT que tots ens desitgem ... i treure de nosaltres aquest tuf de corrupcions que tant estilen els que ens manen dels que n'hi han que se'n salven i deuen ser honrats, però altres ens deixen la tifa pudenta que ens priva de l'aire pur i net que volem. Hem d'acabar amb aquesta lacra.Anton. 6 - 2- 2013

2.- Voldria canviar de casa
per que és vella la que tinc.
Repassar-ne la teulada
per que les teules son trencadís.
Biga i cairats canviar-ne
ara lligats amb cordills,
i la molsa fustosa
corcada i bruta de senill.
Veig que la baluerna
que tants anys he conservat
pot caure o enderrocar-se
per no aguantar ja els pilars.
Però em diuen, de veres ?
tots ha qui he consultat
que tinc que morir-me
i aleshores ja es resoldrà.
Per això aguantaré la baluerna
mentre pugui caminar
doncs, no tinc tanta calerada
per donar-ne el definitiu pas.


32.- JUBILAT.
No vaig dir ni adéu.
M’havien despatxat.
No era tard per viure
i vaig decidir escriure
en altre lloc.
Què més podia fer?
Seguir esclau de mi
i caminar tranquil
fins a l’hort.
Allí trobaria viandes,
podria omplir el pap
i respirar encongit.
Ningú hem veuria...
Fa pena que no et vulguin...
Et sents culpable.
Però, de què ?
El diner fa estralls
i t’aparta de camins trillats
si no el tens.
Quan poder té,
quan, si la pensa s’hi ha venut,
quan és de necessari...,
com nord en brúixola.
Quan et falta, és soga
que t’estreny el coll.
Aigua que tot dit hi suca
envejant la mateixa pica...

Un dia retornaré del hort
tip de col i patata tendra
i tindré la moneda segura
a la ma, moneder i butxaca.
Aleshores, el treball en la pensa
serà tranquil, no imposat.

8 comentaris:

Assumpta ha dit...

Moltes felicitats, ANTON!!

Feia temps que no entrava perquè cada vegada que ho volia fer m'avisava de perill de virus... No sé si t'ho ha comentat algú més... però avui, pel títol del post que ha indicat la meva barra lateral, i donat que aquest matí he actualitzat l'anti-virus, he pensat que bé em podria arriscar per desitjar-te PER MOLTS ANYS!!! :-))

Abraçades!!!

rebaixes ha dit...

Gràcies pels teus desitjos.
En quan al virus una persona amiga hi ha possat els dits hi ha tret la immundícia. Crec que ara estem sans, ni jo podia fer res.Anton.

Mari-Pi-R ha dit...

El mensaje del virus sale siempre, hoy mismo, yo muchas veces dudo también en entrar. No soy experta, pero quizás tan solo lo de porqué tienes muchas publicidad de enlaces, puedes preguntar a tu amiga.

Felicidades Anton!, tus versos me han gustado mucho y no dejes de trabajar y dejarlos encuadernados, son de gran valor que no hay que perderse en los papeles que uno tira sin saber que hay en ellos.
Eres joven y hay mucho que pelear todavía en este mundo.
Un abrazo fuerte

Pilar ha dit...

FELICITATS, ANTON!!! moltíssimes gràcies per tot el que ens regales a diari.

McAbeu ha dit...

Amb una mica de retard però també et vull felicitar pel teu aniversari. Per molt anys, Anton.

PS: Pel que fa al virus, el meu antivirus també ha saltat detectant-ne un quan he entrat. Pel que he vist, és culpa del comptador de visites de la web "totallyfreecounter.com". Segurament si treus (o fas treure) aquest comptador de visites tot s'arreglarà.

rebaixes ha dit...

Gràcies Mc-Abeu... He tret alguns comptadors de visites... Aquest que em dius el primer,al fi hi al cap no els necessito... Ni els mirava i es que en un temps varem anar encabint-hi coses i més coses, com una moda i desprès a demés de tenir-nos controlats per tot arreu encara ens fan la guitza. Anton.

rebaixes ha dit...

Gràcies Mc-Abeu... He tret alguns comptadors de visites... Aquest que em dius el primer,al fi hi al cap no els necessito... Ni els mirava i es que en un temps varem anar encabint-hi coses i més coses, com una moda i desprès a demés de tenir-nos controlats per tot arreu encara ens fan la guitza. Anton.

Carme ha dit...

Anton!!! Que tard arribo!

Però no vull deixar de felicitar-te els teus 82!!!

MOLTES FELICITATS I ENDAVANT AMB LA TASCA DE RECOLLIR POEMES!!!