diumenge, 26 de juny de 2011

RECORDANT CATIFES ANY 1997


Composició per agrupar les tres catifes que es feren  el dia de la festa del Cos de Crist en La Torre de l'Espanyol del 1997. Era un dia plujós i varem tenir molta feina en el nostre treball. La de dalt de tot la dirigia Caterina, ja difunta., i estava ubicada en la plaça de l'esglèsia,  La central , estava a càrrec de Josefina Jornet  junt amb la Maria, una pintora que hi gaudeix molt amb aquestes coses i la tercera, jo em cuidava del dibuix a escala d'una foto de la Font del Torrent amb un final de 6 per 8.Els elements materials eren terres de colors triades per nosaltres , serradura i també part vegetal.  Naturalment que el veinat de les tres catifes suportava durant uns dies la preparació dels materiala i el dia de la realització, un treball de cinc o sis hores per donar camp als projectes que s'havien triat per a exposar.Anton.

5 comentaris:

M. Roser Algué Vendrells ha dit...

Jo de petita, recordo que per la festa de Corpus cada carrer feia un altar, a veure qui el guarnia millor...de catifes de flors que són tan visuals no en fèiem, suposo perquè el lloc era bastant de secà i hauria estat difícil trobar-ne moltes.
Una abraçada,
M. Roser

Pilar ha dit...

Quina meravella, Anton! Avui Sitges, estava engalanat amb les catifes del Corpus que ha passat a celebrar-se el cap de setmana, en comptes del dijous. La processó ha passat per sobre de totes, com es feia abans.
Segur que t'hauria agradat de veure-ho.
Una abraçada!

rebaixes ha dit...

Des de l'any 86 fins al 2009 hi vaig estar amb totes les conseqüències. En aquesta de la font del Torrent, la gent quedava meravellada per que semblava que brullés l'aigua, ho vaig fer amb sal i sofat de coure i donava la impresió que era allí l'aigua. una anys en que es va fer de tot i venia molta gent forastera a veureu. Ara... aquest any un trist altaret i... La persona pot fer coses fantàstiques quan s'ho proposa... Amb terres triades anavem arrosegons per terra resseguin tot el dibuix a escala... Era un vertader quadre.

Galionar ha dit...

Efectivament, Anton, amb les fotografies es pot copsar l'excel·lència de les catifes. Són veritables obres d'art. I sembla que torna a renéixer aquesta tradició amb força per moltes poblacions.
Una abraçada.

Carme ha dit...

Sempre he admirat la feinada i l'art que representa fer les catifes de flors... aquestes són molt boniques, Anton!

Sap greu que les coses es perdin, sobretot si són tan agradables com aquesta.