DIBUIX A LLAPIS.

RELACIÓ ENTRADES
1.- MAHATMA GANDHI
2.- JOSÉ ANTONIO LABORDETA
3.-ANDREU VICENS ESTELLER
4.-BEAT  JUAN  XXIII - ( tinta xina )
5.- JESÚS MONCADA
6.- WINSTON CHURCHILL
7.-  SANT ENRIC D'OSSÓ.- FILL DE VINEBRE - RIBERA EBRE - tarrag.
8.- JOSEP PLA I CASADEVALL.

8.- JOSEP PLA I CASADEVALL
Josep Pla i Casadevall (PalafrugellBaix Empordà1897 - LlofriuBaix Empordà,1981) fou un escriptor i periodista català.
La seva original i extensa obra literària, que abasta de forma gairebé ininterrompuda sis dècades i més de 30.000 pàgines, va ser essencial en la modernització de la llengua catalana i en la divulgació dels costums i tradicions locals. Els seus articles d'opinió, les seves cròniques periodístiques i els seus reportatges socials de nombrosos països constitueixen també un singular testimoniatge de la història del segle XX.
Pla era encara l'autor més llegit de la literatura en català 25 anys després de la seva mort, i hom l'ha consagrat unànimement com el prosista més important de laliteratura catalana contemporània.7.- SANT ENRIC D'OSSÓ
Sant Enric d'Ossó i Cervelló (VinebreRibera d'Ebre16 d'octubre de 1840 -GiletCamp de Morvedre27 de gener de 1896) fou un eclesiàstic català, fundador de la Companyia de Santa Teresa o Teresianes.

[modifica]Biografia

Nascut a Vinebre, fill de Jaume d'Ossó i Català i Miquela Cervelló i Jové, pagesos acomodats que el van educar en la devoció cristiana i van fer que s'aficionés a les coses de l'església. Va manifestar el seu desig de ser mestre i ensenya, però el seu pare l'envià a Quinto (província de Saragossa) amb un oncle, perquè hi aprengués comerç. Allí cau greument malalt i atribueix la seva recuperació a la Mare de Déu del Pilar. En 1854, mor la seva mare pel còlera; aquesta sempre havia dit al seu fill que es fés sacerdot i Enric, llavors, decideix seguir la carrera eclesiàstica. Escapa a Montserrat i el seu germà gran el va a buscar, prometent-li que li donarà el seu suport perquè es pugui fer sacer
Nom secularEnric Antoni d'Ossó i Cervelló
Naixement16 d'octubre de 1840Vinebre (Ribera d'Ebre, Catalunya)
Mort27 de gener de 1896Gilet (Camp de Morvedre, València)
EnterramentResidència de les Germanes Teresianes (Tortosa)
Venerat enEsglésia Catòlica Romana
Beatificació14 d'octubre del 1979, Roma per Joan Pau II
Canonització16 de juny del 1993Madrid per Joan Pau II
Festivitat27 de gener
Fets destacablesFundador de la Germandat Josefina i laCompanyia de Santa Teresa de Jesús
IconografiaCom a prevere
PatronatgeCatequistes
dot.6 -WINSTON  CHURCHILL
Sir Winston Leonard Spencer-Churchill KG OM CH TD FRSPC PC (Can) (Woodstock30 de novembre de 1874 - Londres24 de gener de 1965) va ser un polític britànic conegut pel seu lideratge del Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. Va servir com a Primer Ministre del Regne Unit de 1940 al 1945 i de nou de 1951 a 1955. Va ser un destacat home d'estat amb una notable oratòria, també va ser oficial a l'Exèrcit Britànic,historiadorescriptor (és l'unic Primer Ministre guardonat amb el Premi Nobel de Literaturael 1953) i artista. Va ser la segona persona en ser nomenada ciutadà Honorífic dels Estats Units.5.- JESUS  MONCADA.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Jes%C3%BAs_Moncada_i_Estruga
Jesús Moncada i Estruga és un escriptor en llengua catalana nascut a Mequinensa (el Baix Cinca) el 1941 i mort a Barcelona el 13 de juny de 2005. La població, on va viure fins a la seva desaparició anegada per l'embassament, és l'escenari de la seva obra literària.

Se'l considera un dels autors en català més importants de la seva època i va rebre uns quants premis per la seva obra, entre d'altres el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Nacional de la Crítica, el 1989 per Camí de sirga o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, l'any 2001.4.- BEAT JUAN XXIII
Beat Joan XXIII ( llatí : Ioannes PP. XXIII ), Angelo Giuseppe Roncalli (n. Sotto il Monte , província de Bèrgam, Llombardia , Itàlia , 25 novembre de 1881 - † Ciutat del Vaticà , 3 juny de 1963 ), va ser pontífex romà entre 1958 i 1963 . Va ser beatificat l'any 2000 , pel Papa Joan Pau II , durant el Jubileu d'aquest any. En Itàlia és recordat amb l'afectuós sobrenom de "Il Papa Buono" ('El Papa Bo').


3.- ANDREU VICENT ESTELLÉS
Naixement: 4 de setembre de 1924 -Burjassot
Mort: 27 de març de 1993 (als 68 anys) València
Activitat: Periodista, escriptor i poeta
Nacionalitat: País Valencià
Obres principals: Llibre de meravelles
Premis: Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1978)
Premi d'Honor de les Lletres Valencianes (1990)
Medalla d'Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura (a títol pòstum)


2.- JOSÉ ANTONIO LABORDETA.-http://es.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Antonio_Labordeta
.....................................

p
1,. MAHATMA GANDHI .- 27 - 9 - 10.--www.proverbia.net/citasautor.asp?autor=197